EMO for life steunt RONDPUNT en werkt samen met MUSIC FOR LIFE

EMO for life steunt RONDPUNT en werkt samen met MUSIC FOR LIFE

Het verkeer is een soort jungle waarin wij als een naïeve Mowgli rondwandelen, met misplaatst vertrouwen, een vals veilig gevoel.

  Je kan de krant niet openslaan of je leest : ‘weer een verkeersslachtoffer’,  je leest er zo over tot op het moment dat het je vriendenkring treft…  dan staat de tijd stil. Vorig jaar werd onze club geconfronteerd met 3 dodelijke verkeersongelukken.  Opdat we Thomas, Stijn en Dave  nooit zouden vergeten, kiest EMO for life ervoor om de VZW RONDPUNT te sponsoren tijdens de warmste week van het jaar georganiseerd door Studio Brussel.

Wat is Rondpunt ? http://www.rondpunt.be/ Rondpunt ijvert voor een goede opvang van alle verkeersslachtoffers in Vlaanderen. Rondpunt gelooft in de mogelijkheden van wie door een verkeersongeval geraakt werd. Rondpunt investeert in betere kansen voor alle betrokkenen bij een verkeersongeval en wil de grote en kleine zorgen van verkeersslachtoffers en hun omgeving verlichten. Kinderen en jongeren krijgen hierbij bijzondere aandacht.  Rondpunt ijvert voor een goede opvang van alle verkeersslachtoffers in Vlaanderen en richt zich tot alle direct en indirect betrokkenen bij verkeersongevallen: slachtoffers, veroorzakers, naasten, nabestaanden, hulpverleners, werkgevers … Vertrekkende vanuit de ernstige gevolgen van een verkeersongeval, sensibiliseert Rondpunt het grote publiek tot veilig gedrag in het verkeer en roept op tot solidariteit met verkeersslachtoffers. Rondpunt werkt altijd samen, nooit alleen.

EMO for Life gaat op 24 december 2016 rond het middaguur op het domein ‘De Schorre’ te Boom een cheque overhandigen om de werking van deze vereniging te steunen en als tegenprestatie komen zij een theatervoorstelling geven aan de 5° en 6° jaars van de middelbare scholen in Opwijk.  Wil je actief je steun verlenen door te stappen of te fietsen (max.snelheid 15 km/uur)  en ben je minstens 10 jaar oud,  schrijf je dan in via deze link.  Wij zorgen ervoor dat iedereen terug in Opwijk is om 16 uur.

De theatervoorstelling die in het voorjaar van 2017 zal plaatsvinden heet ‘fractie van een seconde’en is zeer toepasselijk want een verkeersongeval overkomt je in een fractie van een seconde. Dat lot trof ook Rudy Claeys in 2003. Ondanks een tetraplegie, zit Rudy op de planken als acteur in ‘Fractie van een seconde’, een energieke theatervoorstelling waarin jonge mensen direct aangesproken worden over ‘wat er in het verkeer allemaal fout kan gaan’!  Zijn mede- en tegenspeler is Stef Vanlee, die met ruim 18 jaar ervaring op de spoeddienst en bij de MUG, het thema vanuit een andere hoek kent. Stef vertelt over zijn interventies als verpleger bij de MUG, soms spectaculair maar ook aangrijpend.

Samen kunnen we er iets aan doen,  wandel of fiets samen met ons mee.  Schrijf je snel in en dit ten laatste op 30/11/2016 (opgelet: de plaatsen zijn beperkt) via  https://www.eendrachtmazenzeleopwijk.be/emoforlife
We maken van 24 December 2016 de warmste dag ooit!