Update: Covid-19

Update vrijdag 15/05/2020 

De Veiligheidsraad versoepelde deze week de coronamaatregelen voor sportclubs. Mits aan een heleboel richtlijnen wordt voldaan, zou het mogelijk worden om vanaf 18 mei voetbaltrainingen te organiseren. Trainingen mogen enkel in clubverband, met max 20 aanwezigen en met respect voor social distancing. De jeugdtrainer dient verplicht aanwezig te zijn en iedereen dient zijn of haar eigen bal/materiaal te gebruiken en te ontsmetten.  Wedstrijdvormen zijn niet mogelijk, ook niet binnen het eigen team en toeschouwers mogen niet aanwezig zijn. Kleedkamers en kantine dienen ook gesloten te blijven.

Wij hunkeren allen naar een normale hervatting van de voetbalactiviteiten.  Wij hebben deze versoepelingsregels zorgvuldig afgetast bij jeugdverantwoordelijken, trainers en bestuur. In de huidige omstandigheden en met de nog steeds zeer strenge regels inzake hygiëne en social distancing, achtte een grote meerderheid het niet haalbaar om op korte termijn groepstrainingen te organiseren.  Het is praktisch onmogelijk voor onze trainers om de hygiëne- en afstandsregels rigoureus te laten naleven.  EMO zal dus vooralsnog de trainingen niet hervatten.

We volgen de situatie op de voet en hopen dat in de komende weken de maatregelen verder versoepeld kunnen worden.  Indien dit het geval zou zijn, bekijkt EMO eerder de mogelijkheden om het seizoen 2020/2021 vroeger dan gepland aan te vatten. Als alles verder evolueert in de goede richting, plannen we een vervroegde maar geleidelijke opstart van de trainingen in aanloop naar het nieuwe seizoen reeds in de loop van juli 2020.  Meer nieuws hierover volgt later.


VRIJDAG 24 APRIL (bron: Voetbal Vlaanderen)

De Veiligheidsraad gaf een overzicht van de geldende maatregelen en presenteerde haar afbouwplan in voorwaardelijke fases om ons land uit de ‘lockdown light’ te halen vanaf 4 mei 2020. Daaruit werd duidelijk dat ploegsporten, zoals het voetbal, pas ten vroegste 18 mei gedeeltelijk zouden kunnen heropstarten.

Het afbouwplan is opgedeeld in een aantal voorwaardelijke fases. Een doorvertaling naar lokale besturen en sportorganisaties, zoals ‘ons voetbal’, geeft volgend resultaat:

Richtlijnen
Fase 1a – 4 mei

 • Alle geldende veiligheidsmaatregelen blijven van kracht. We mogen enkel ‘uit ons kot’ voor essentiële verplaatsingen en sporten in open lucht met maximaal twee personen, naast de mensen die onder hetzelfde dak wonen; ‘social distancing’ dient te worden gewaarborgd.
 • Het zal enkel toegestaan zijn om contactloze sporten te beoefenen in de buitenlucht. Maar toegang tot kleedkamers, gemeenschappelijke douches en cafetaria’s is strikt verboden.

Nog geen heropstart van het voetbal mogelijk!

Fase 1b – 11 mei

 • Idem 1a
Fase 2 – 18 mei (o.v.)

 • Alle geldende veiligheidsmaatregelen blijven van kracht. Fysieke en sportieve activiteiten buiten kunnen mogelijk worden uitgebreid naar meer dan 2 personen.
 • Ploegsporten zullen mogelijk zijn in de buitenlucht, maar alleen in clubverband en met respect voor bepaalde consignes.

MAAR: dit kan slechts na concrete beslissing!

Mogelijke lichte heropstart van het voetbal onder strikte veiligheidsvoorwaarden – later volgt informatie

Fase ? – 8 juni (ten vroegste)

Wordt nog bestudeerd:

 • Horeca
 • Kleinere evenementen
 • Jeugdbewegingskampen en zomerstages

Verdere heropstart van het voetbal wordt mogelijk

(onder voorbehoud van beslissing van de Veiligheidsraad en concrete uitwerking van een kader door de federatie) !

Te bekijken wat haalbaar is tegen ten vroegste 8 juni, en enkel in het geval van een gunstige evolutie van de gezondheidssituatie: gezamenlijke trainingen, vriendschappelijke wedstrijden, jeugdtoernooien,  voetbalkampen/-stages en andere clubactiviteiten. Ook de heropening van de clubkantine e.a. faciliteiten wordt verder onderzocht indien mogelijk.

Het bovenstaande overzicht is niet limitatief én is ten allen tijde onderhevig aan de evolutie van de gezondheidssituatie. Bijkomende veiligheidsmaatregelen versoepelen en/of (her)invoeren blijven op elk moment mogelijk.

Voor de heropstart van de sportsector werd een klankbordgroep samengesteld die bevoegd is voor het opstellen van adviezen en een handleiding waaraan o.a. ook onze voetbalclubs zich zullen dienen te houden. Van zodra Voetbal Vlaanderen meer informatie verkrijgt zal zij hierover verder communiceren.

Tot nader order (ten vroegste 18 mei) blijft een verplaatsing van en naar de voetbalclub als geen “essentiële verplaatsing” aanzien. Ook Voetbal Vlaanderen organisaties, die fysiek contact vergen, blijven tot nader order opgeschort. De Veiligheidsraad gaf geen bijkomende informatie over wat onder ‘massa-evenementen’ te verstaan valt voor onze voetbalsector. Ook dat zal de komende weken van de afbouwstrategie verder duidelijk moeten worden.


vr 27 maart 2020

Onze corona crisiscel  heeft beslist dat alle jeugd- en amateurcompetities van het seizoen 2019-2020 definitief worden stopgezet. Ontdek hier meer.

 • Stand van 12 maart 2020 bepaalt het sportief eindklassement
 • Besluit geldt voor alle afdelingen en reeksen van het jeugd- en amateurvoetbal
 • Nog geen beslissing genomen over het profvoetbal

 

De corona crisiscel, waarin alle entiteiten van het Belgisch voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League), kwam op 27 maart 2020 in de voormiddag virtueel samen om het verdere verloop van de competities te bespreken.

De crisiscel nam in het belang van de volksgezondheid de moeilijke, maar stilaan onvermijdelijke beslissing om alle jeugd- en amateurcompetities, die sinds midden maart stilliggen, definitief stop te zetten.

Dat betekent dat er voor dit seizoen geen wedstrijden meer doorgaan in het jeugd- en amateurvoetbal. Niet voor het competitief voetbal, niet voor het recreatief voetbal, niet voor het Futsal en ook niet voor het Minivoetbal.

De Women’s Super League en alle andere vrouwencompetities vallen onder dezelfde regeling.

Mocht de algemene gezondheidstoestand toch nog tijdig gunstig evolueren, dan zal Voetbal Vlaanderen later na beslissing van de Veiligheidsraad, zeker de organisatie van vriendschappelijke wedstrijden en tornooien aanmoedigen.

 


Beste leden, sponsors, sympathisanten,

 

De maatregelen die door de overheid en de KBVB genomen zijn om de verspreiding van het corona virus te bestrijden, hebben ook op EMO een zware impact. Volgend op deze maatregelen en om de gezondheid van spelers, speelsters, staff, vrijwilligers en supporters te vrijwaren, heeft EMO volgende beslissingen genomen:

 • De EMO Van De Velde Juniorcup die normaal op 13 april zou doorgaan, uit te stellen.  We volgen de situatie en de instructies van onze federatie op de voet en zullen evalueren of het mogelijk is de Juniorcup te verplaatsen naar maandag 1 juni.  Meer nieuws hierover later. De deelnemende teams zullen persoonlijk via email verwittigd worden.
 • De paasstage van EMO die gepland stond van 15 tot 17 april af te gelasten.  De reeds betaalde inschrijvingsgelden zullen teruggestort worden.
 • De pasdagen voor de kledij pakketten van volgend seizoen die gepland stonden op 22, 23 en 28 april tevens met één maand uit te stellen.  De nieuwe pasdagen worden later meegedeeld.
 • De VIP lunch voorzien op 26 april ter gelegenheid van de wedstrijd tegen Boka United vervalt.  Als de wedstrijd later op het jaar toch nog zou doorgaan, zullen we bekijken of we de VIP lunch dan kunnen inplannen.

We hopen op jullie begrip voor deze uitzonderlijke maatregelen en hopen iedereen zo snel mogelijk gezond en wel terug te zien van zodra er terug gevoetbald kan worden.

Stay strong and take care !

EMO Bestuur

 


Alle jeugd- en amateurwedstrijden worden afgelast

Gelet op de recente ontwikkelingen hebben de KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League in overleg met de autoriteiten en de Corona stuurgroep het volgende besloten:

 • Alle jeugd-en amateur wedstrijden en trainingen worden afgelast, van zowel veldvoetbal als futsal en minivoetbal dit tot 03/04 !

 


Woensdag 11/03 

 • Geen training van U12 ten gevolge van onbespeelbaar grasveld
 • Alle andere trainingen gaan door

Maandag 09/03 

 • Geen training van U8 ten gevolge toestand grasveld
 • Alle andere trainingen gaan door

Donderdag 05/03

 • Onderbouw (U6 tem U9): afgelasting van alle trainingen op donderdag 05/03/2020
 • Middenbouw (U10 tem U16 meisjes) : afgelasting van alle trainingen op donderdag 05/03/2020
 • Bovenbouw(U15 & U17) : U17 training gaat door zoals voorzien

Maandag 2/3

 • geen u9 training tgv weersomstandigheden (water op grasveld)

Donderdag 27/02

 • U6 : afgelast wegens weersomstandigheden
 • U10 / 13 / 16 / 17 : training gaat door

Maandag 10/02

Gezien de weersvoorspellingen van rukwinden / neerslag, die ook morgen voorzien worden, gaan wij over tot afgelastingen van jeugdtrainingen op maandag 10/02, multimove voor U5/U6 gaat wel door in turnzaal.

Geen training voor :

 • U7 – campus Tesseskouter
 • U8 – campus Tesseskouter
 • U9 – campus Tesseskouter
 • U12 – campus Molenkouter
 • U15 – campus Molenkouter
 • U16 meisjes – campus Molenkouter

Maandag 03/02

 • Ten gevolge van regenval wordt u8 training van vanavond (03/02/2020) op grasveld afgelast.
 • Andere leeftijdsgroepen trainen op kunstgrasveld en gaan WEL door. Bedankt voor jullie begrip.