MoEDiG 2.0 : een KOTK actie van EMO U9 trainer Kristof De Clerck

Graag zetten wij een project van Kom Op Tegen Kanker in de kijker.

Kristof De Clerck, sinds vele jaren een gedreven jeugdtrainer bij onze club, is de initiatiefnemer van de KOTK actie MoEDiG 2.0.

Om de 1000 kankervrije dagen van zijn collega Mo te gedenken, gaat Kristof samen met zijn collega Lenert Verheyen ongeveer 1000 km lopen en fietsen in 10 opeenvolgende dagen. 

Na de heftige diagnose van lymfeklierkanker in april 2017 van Mo, bleven zijn collega’s niet bij de pakken zitten en richtten ze MoEDiG (Mo Extra Duwtje In de ruG) op. Samen gingen ze het engagement aan om Mo van en naar alle chemosessie te voeren. 3 jaar later is de band tussen de collega’s van Wegen en Verkeer sterker dan ooit. 

Maar er is meer! Om Kom Op Tegen Kanker te steunen organiseert hij, naast het sportieve project, ook nog twee extra acties. 

Namelijk een eindejaarsactie dmv een bubbel- en wijnverkoop en zal er (als de toekomstige Corona voorzieningen geen spelbreker zijn) in de maand februari 2021 in onze EMO campus Tesseskouter een lezing zijn over duursporten / ultralopen in samenwerking met de peter van deze actie, Ruben Van Gucht.  

Wil je de actie van Kristof steunen, neem dan zeker eens een kijkje op www.moedig20.be  of op de website van KOTK!