U17 Provinciaal kampioen 2017-2018

Na de nederlaag in de inhaalwedstrijd van afgelopen week tegen BOKA (1-3) op Molenkouter, stonden onze U17 spelers op zaterdag 28/04/18 opnieuw op het veld tegen BOKA, ditmaal zou deze match beslissend zijn voor het kampioenschap. Voor de wedstrijd stond BOKA 2 punten voor op onze jongens, de opdracht was duidelijk, winst in het hol van de leeuw = kampioen !

Voor deze wedstrijd kwamen flink wat supporters opdagen voor beide ploegen. De wedstrijd was amper 30 seconden bezig toen de ref een zéér lichte strafschop floot in het voordeel van de thuisploeg, de strafschop werd omgezet door BOKA (1-0). EMO moest vol aan de bak. Ze waren echter niet van slag en konden een mooie kans versieren die nipt gemist werd door Robbe. Het tweede kwartier bleef het overwicht en balbezit voor EMO. Bij een hoekschop getrapt door Lennert kon Kobe de bal aan de tweede paal in doel verwerken 1-1, EMO terug in de match. Onze spelers bleven goed voetballen en dwongen de tegenstander terug. Via een vrije trap van Hannes naar Aster kwamen we op 1-2, we gingen virtueel kampioen de rust in.

Na de rust bleven we goed combineren en gaven geen kansen weg, we konden de wedstrijd controleren en wachten op de kansen die zouden komen. Deze kwamen er en werden uitstekend benut door Beni en Aster die ons op een mooie 1-4 voorsprong brachten. EMO kon de tweede titel in één week ruiken. Toen enkele minuten later Alec, na een vrije trap, ons op 1-5 bracht kon het feest beginnen. We konden rustig de wedstrijd uitspelen, BOKA toonde zich een sportieve verliezer.

Proficiat aan alle spelers en begeleiders van u17, de toekomst is ziet er zéér goed uit voor onze jeugd ! 

Wedstrijdverslag : met dank aan Steve Schockaert

Selectie:

Technische staf:

Enkele foto’s van de wedstrijd van 20/4 (EMO – Boka) :