U21 Kampioen 2017-2018

Vrijdag 20/04 – omstreeks 20u00 te Campus Tesseskouter
U21 Provinciaal : Eendracht Mazenzele Opwijk  –  KFC Haacht

Na een verdiende 1-4 uitzege te Wolfsdonk op woensdag 18/04 was de opdracht eenvoudig, winnen tegen KFC Haacht (2de in de stand, een ploeg met veel voetballend vermogen). Spelers, trainer, afgevaardigde en onze club droomden ervan om thuis de titel te kunnen vieren.

Omstreeks 20u onder een stralende zon werd de wedstrijd gestart op onze campus Tesseskouter, meer dan 160 supporters waren aanwezig om voor de nodige ambiance te zorgen, een unicum voor een U21 wedstrijd.

Na een nerveuze start konden we al snel al juichen, op een verre inworp van Ferre Maes kon Aster Dupont verlengen waarbij Nick Matthijs goed gevolgd was om met het hoofd de 1-0 te maken. Niet veel minuten later kon diezelfde Nick Matthijs onze ploeg verder doen uitlopen met een mooi afstandsschot, op assist van Lennert Van Opstal, versloeg hij de doelman van Haacht. Onze U21 ploeg kreeg vertrouwen en enkele mooie combinaties resulteerden in een aangename wedstrijd, mede doordat KFC Haacht een sterke tegenstander bleek te zijn die meer dan goed voetbal bracht. Tot 2x diende onze doelman Robin De Smet zijn talent ten toon te stellen, belangrijke reddingen om de uitploeg niet te snel te laten aansluiten. Toch werd het 2-1 voor de rust, in de rebound kon Aitor Groenendijk de aansluitingstreffer maken. Bij een duel langs de zijlijn viel een speler van Haacht, Van den Wyngaerd Wies, uit met een zware pols blessure. Met de draagberrie werd de onfortuinlijke speler van het veld gedragen, de ambulance bracht de speler nadien naar het ziekenhuis. We hopen dat de blessure niet te erg is en deze speler komende seizoen snel terug kan hervatten.

Na de rust bleef het uiterst spannend, de sterk voetballende uitploeg bleef aandringen waardoor de aansluitingstreffer mogelijk was. Wannes De Boeck kreeg ondanks een perfect uitgevoerde tackle op de bal toch een gele kaart voor gevaarlijk spel. Gelukkig kon Aster Dupont, na een mooie gemeten voorzet van Stan D’Hauwers, met een zuivere kopbal richting tweede paal de laatste twijfels wegnemen.  Onze U21 ploeg stond met nog 15 minuten te spelen op 3-1. Haacht ging meer risico’s nemen waardoor er voor EMO meer ruimte kwam. Na een snelle counter van Shabani Fumbele, kon Aster Dupont de 4-1 op het bord zetten. Onder impuls van een sterke Anton De Witte kon de tegenaanval opgezet worden, via de zijnlijn werd een snelle Jari Aelbrecht diep gezonden die op zijn beurt  Shabani Fumbele bediende waarop die met een individuele actie in het strafschopgebied de bal in doel kon trappen (5-1). De spurt van Shabani richting supporters was de snelste die we in weken gezien hadden, hij ging op uitbundige wijze zijn doelpunt vieren met onze supporters!

Een meer dan verdiende overwinning, met nog 2 wedstrijden te spelen is de kloof van 9 punten op de achtervolgers voldoende om de titel reeds te vieren!

 • Proficiat aan alle U21 spelers, jullie hebben dit jaar zeer mooi aanvallend voetbal gebracht, het teambelang primeerde steeds boven individueel belang. Jullie zijn een vriendengroep (waarvan sommigen reeds meer dan 13 jaar samen voetballen) waar we de komende jaren op rekenen, zowel bij U21 als onze eerste elftallen.
 • Proficiat Trainer Koen Vanderborght, je hebt deze ploeg naar een hoger niveau gebracht! Chapeau!
 • 200x bedankt Jorg Aelbrecht voor je inzet als afgevaardigde, je was er week na week om onze ploeg te ondersteunen!
 • Bedankt supporters voor jullie steun naast het veld!
  Wil je hen dit seizoen nog aan het werk zien?
  Kom zeker dan langs op :

  28-04-2018 16:30 ASSE-ZELLIK 2002 NIV.1 EENDR.MAZENZELE OPWIJK A NIV.1
     
  02-05-2018 20:00 KV.TERVUREN-DUISBURG NIV.1 EENDR.MAZENZELE OPWIJK A NIV.1
     

#forzamazel

Wedstrijdverloop: 

15′: doelpunt Nick Matthijs 1-0 (assist: Aster Dupont)
20′: doelpunt Nick Matthijs 2-0 (assist : Lennert Van Opstal)
25′: doelpunt Aitor Groenendijk 2-1
70′: doelpunt Aster Dupont 3-1 (assist: Stan D’Hauwers)
80′:doelpunt Aster Dupont 4-1 (assist: Shabani Fumbele)
88′: doelpunt Shabani Fumbele (assist: Jari Aelbrecht)

Selectie 20/4:
Robin de Smet (D) (°2001)
Ferre Maes (°2000)
Louis Vandevelde (K) (°2000)
Evert Saerens (°2000)
Nicolas Breye (°2000)
Hannes Elias (°2001)
Emiel Verberckt (°2000)
Nick Matthijs (°2000)
Anton De Witte (°2000)
Wannes De Boeck (°2000)
Aster Dupont (°2001)
Jari Aelbrecht (°2000)
Stan D’Hauwers (°2000)
Preben Van der Straeten (°2000)
Lennert Van Opstal (°2000)
Shabani Fumbele (°1999)

Technische staf:
Trainer : Koen Vanderborght
Afgevaardigde: Jorg Aelbrecht
Materiaal verantwoordelijke : Daan Van Buggenhout
Materiaal verantwoordelijke :  Gaebry Taelemans
Materiaal verantwoordelijke :  Jonas De Nil
Materiaal verantwoordelijke :  Maxim Van Gerwen