Update aangepaste veiligheidsmaatregelen

Het coronavirus kent een forse heropflakkering en daarom kwam de Veiligheidsraad op maandag 27 juli vervroegd bijeen om de veiligheidsmaatregelen opnieuw te verstrengen. Verstrenging is er ook gekomen. Vanaf woensdag 29 juli wordt het aantal toeschouwers bij sportactiviteiten, zowel indoor als outdoor, gehalveerd en het dragen van een mondmasker wordt verplicht.

Deze verstrenging noopt ons als club eveneens tot aangepaste veiligheidsmaatregelen en beslissingen:

 1. Alle trainingen en wedstrijden blijven tot tegenbericht behouden, mits naleving van de voorgaande protocols; we herhalen even de belangrijkste:
 • Handen ontsmetten bij aankomst en vertrek
 • Kleedkamers blijven gesloten voor jeugd
 • Verplicht volgen van circulatieplan, zowel in kantine als op accommodatie
 • De veilige afstand 1,5m afstand respecteren
 • Bij twijfel mbt ziekte blijf je thuis en verwittig je trainer van afwezigheid
 • Nieuw vanaf heden: mondmaskerverplichting bij betreden van accommodatie voor personen ouder dan 12 jaar, behalve voor spelers en trainers tijdens training. Mondmaskerplicht dus geldig op heel de site, zowel indoor als outdoor, behalve zittend aan tafels. Bij het niet naleven van deze verplichting zal je toegang tot campus geweigerd worden.

  2. Het geplande event op vrijdag, nl de EMO Friday’s zomerbar met BBQ gaat niet door.  Reeds betaalde inschrijvingsgelden hiervoor worden terugbetaald

  3. Tevens zijn wij ook genoodzaakt om ons EMO Jeugdcup tornooi, welke gepland stond op 21, 22, 23 en 26 augustus 2020, te annuleren. De huidige opgelegde veiligheidsmaatregelen laten het immers niet toe om een tornooi van enige omvang te organiseren en nopen ons het tornooi te af te gelasten.  Met meer dan 90 ingeschreven teams is het uiterst vervelend dit te moeten annuleren, maar zowel de verplichting inzake social distancing als het maximum aantal toegelaten toeschouwers kan niet gerespecteerd worden.  Vandaar deze beslissing, het derde tornooi op rij dat we dienen te annuleren door deze coronacrisis.

  4. Naast de beslissing om ons eigen tornooi niet te laten doorgaan, nemen we de beslissing om onze ploegen niet te laten deelnemen aan externe tornooien in deze zomerperiode. Gezien we het niet opportuun vinden om ploegen te laten spelen tegen meerdere tegenstanders op één locatie, waar vele mensen op zelfde moment samen komen.

  5. De zomerstage blijft behouden, zonder publiek en met inachtname van de geldende veiligheidsvoorschriften.

We hopen te kunnen rekenen op jullie begrip hiervoor.

Zorg goed voor jezelf en stay safe.
EMO Bestuur