Verslag wedstrijd Eendracht Mazenzele Opwijk B – KFC Haren 

Zondag 13 september stond de topper Eendracht Mazenzele Opwijk B tegen KFC Haren op het programma. Aan de hand van het klassement wisten we vooraf dat we een taaie tegenstander zouden ontmoeten. Beide ploegen begonnen aan deze match immers met een 6 op 6 in het klassement. Dat we meer mochten verwachten van Haren dan vorig jaar, bleek snel in het begin van de wedstrijd. Met uitzondering van de doelman en de verdedigers was het een totaal nieuwe ploeg  die het veld op kwam.
Voor de 2e thuismatch op rij was er geen scheidsrechter aanwezig, gelukkig heeft onze gerechtigd correspondent een gelegenheidsscheidsrechter kunnen optrommelen en Tino  (tevens ook jeugdtrainer binnen onze club) deed dat zeer voortreffelijk.

Beide ploegen begonnen zenuwachtig aan de match met vele lange ballen als gevolg … naarmate de match vorderde kwam ons elftal meer aan voetballen toe. Desondanks was het Haren die het eerste doelpunt kon scoren nadat we al enkele keren stevig verwittigd waren. Onze jongens lieten het hoofd echter niet hangen en net voor de rust maakte Kibwe zich mooi los van zijn tegenstander om de flank af te gaan en een mooie voorzet af te leveren aan Willem De Vos, die meteen zijn derde doelpunt van de competitie op amper drie wedstrijden meepikte.

Echter voelden we dat er meer in zat en kwamen sterker uit de kleedkamers, maar toch was het opnieuw Haren die na een vrije trap in de 70ste minuut de stand op 1-2 konden brengen. Een erg sterk keepende Dries Ringoot moest deze bal aan zich laten voorbijgaan. Vanaf dan waren we aangewezen op achtervolgen, de trainers deden enkele tactische wissels om iets meer aanvallend spel op het veld te krijgen en dit loonde. Eengoed ingevallen Jasser Berisha scoorde de 2-2 na een geharrewar voor het doel van Haren.  Beide ploegen waren tevreden met het punt en dus eindigde de match op 2-2.

Eendracht Mazenzele Opwijk B heeft zijn start duidelijk niet gemist met een 7 op 9 en pronkt voor het eerst in zijn bestaan op de 1ste plaats in 4de provinciale samen met Haren, Meise en Wemmel.

Volgende zondag (20/09) staat er de belangrijke en niet te onderschatten uitmatch naar de nieuwe synthetische pleinen en accommodatie van VW Mollem op het programma. Supporters op post?