Voet- en algemene houdingsscreening – 14/03/19

Voet- en algemene houdingsscreening : U10-U12-U15

Donderdag 14 maart – 17u30-20u00

Campus Tesseskouter

Bij een intensieve sportbeoefening is een goede medische begeleiding onontbeerlijk. Jonge sporters in volle groei moeten zich steeds fysiek aanpassen aan veranderende omstandigheden. Dit kan leiden tot overbelastingsblessures en dergelijke. Om dit tegen te gaan, zal er door de club ism Medisch Centrum Opwijk, een voet- en algemene houdingsscreening uitgevoerd worden om preventief blessures op te sporen.

Deze voetscreening wordt uitgevoerd via een filmopname van het stap/looppatroon van de speler. Deze opname geeft ons een beeld van hoe de afrol gebeurt tijdens het stappen en het lopen. Op die manier kunnen we, aan de hand van het stappatroon, bepalen of er risicofactoren zijn voor het ontwikkelen van blessures. Daarnaast wordt er ook een screening gedaan van de algemene houding. Hierbij worden het bekken en de rug bekeken. Dit omwille van het feit dat het lichaam functioneert als een keten en dat elke verandering in houding een invloed kunnen hebben op blessures.

De screening gebeurt op vrijblijvende basis.  Spelers die hieraan willen deelnemen, betalen ter plaatse een bijdrage van 10 euro aan MCO. Inschrijven is verplicht en kan via onderstaande formulier ten laatste op maandag 11/03. Eens al de ingeschreven spelers zijn opgelijst krijgen jullie het exacte uur van jullie screeningsmoment doorgestuurd. Wij voorzien ongeveer 10 à 15 minuten per speler. Maak gebruik van deze vrijblijvende service want een bekend spreekwoord zegt: beter voorkomen dan genezen.

Inschrijvingen afgesloten.