Verslag EMO – Asse-Zellik: U9 & A-ploeg

 Verslag voormatch EMO u9 –  Asse-Zellik u9 : 8-12 (18/10/2015 13u30)

e1211aca-2ca4-4bc1-9b7f-01c42d55a1ea

Vanaf de eerste minuut werd er met volle inzet gespeeld door beide teams. Er waren mooie combinaties te zien van de thuisploeg met enkele gecreëerde doelkansen tot gevolg. Echter met enkele hele mooie saves was de keeper Asse-Zellik niet te kloppen.  Desondanks we zeer mooie voetbal toonden, kregen we in het eerste minuten 3 goals tegen. EMO U9 bleef desondanks rustig verder combineren met zeer mooie 1-2tjes en dito goals als gevolg, 3-3 na het eerste kwartier.
Ook in het tweede kwartier, was het scenario identiek. We kwamen alweer op achterstand, maar bleven voetballen. Vooral met mooie acties op de linkerflank van Kobe Cassaer met scherpe voorzetten zodat Kobe Van Bael de bal maar hoefde binnen te tikken met binnenkant voet. Ook Kobe Cassaer wist, zijn verdiende goaltje mee te pikken. Op de rechterflank was het vooral Finn Hofmans die op snelheid de hele verdediging van Asse-Zellik wist achter hem te laten en aan de eerste paal de bal hard binnenschoot. De speelhelft werd afgesloten met een wereldgoal van onze eigen “Vincent Kompany” Xander Van Liefferinge. Vanop de middenlijn krulde hij de bal tegen de binnenkant van de paal, in de goal. Wat een knal. Ruststand 6-6.
In het derde kwartier was het vooral een ambitieuze Milan Teugels die op piloot stond, die gretig ging jagen en de bal snoeihard in doel schoot. Ook Kobe Van Bael maakte zijn acties en schoot op de keeper waarna Seth Struelens, die goed gevolgd was de bal over de doellijn schoot. Goed gezien Seth! Ondertussen hadden we onze keeper Milan Van Campenhout die harde ballen telkens wist uit doel te houden. Wat een talent! Ook Milan Vanderstappen wist de bal in de netten te leggen, door met rechts in de korte hoek te trappen. We kwamen uit op 7-8. Het ging gelijk op. Ideaal voor een spannende derby. De zeer talrijk opgekomen supporters joelden van plezier.
In het laatste kwartier ging het licht uit bij EMO. Trainer Kurt probeerde met enkele wissels om het tij te keren, maar de geweldige inzet van zijn team in de eerste 3 kwartier eisten zijn tol. We kregen nog enkele mooie goals van een sterk Asse-Zellik tegen, eindstand 8-12.
Het spelniveau heeft indruk gemaakt op de talrijk opgekomen supporters, hopelijk zien we deze jongens binnen enkele jaren terug bij onze eerste elftallen.  Alweer een ervaring rijker, voor herhaling vatbaar, bedankt supporters – bedankt Asse-Zellik !
.
Verslag Eendracht Mazenzele Opwijk A – Asse-Zellik A  : 2-2  (18/10/2015 15u00)
ec2453e5-36dc-49b4-8806-73582d973984

De vroege vogels onder de supporters konden zich opwarmen aan de jeugdwedstrijd van onze U9 (zie wedstrijdverslag hierboven). De wedstrijd van de grote jongens werd voorafgegaan door een minuut stilte voor Stijn Meskens, de ex-speler van Mazenzele die vorige week overleed.

Toen de derby op gang gefloten werd, nam Asse-Zellik de beste start. Onze doelman, Dirk Trullemans, kwam goed weg toen de doorgebroken spits van tegenstander hem buiten de grote rechthoek omspeelde en tegen de grond ging. Niets aan de hand oordeelde de scheidsrechter.

Even later werd onze doelman bijgestaan door Dimitri Peysmans die de bal nog net voor de doellijn kon ontzetten. Het morsen met de kansen zou Asse-Zellik zuur opbreken. Anthony Verdoodt, die de geblesseerde Romain De Zutter was komen vervangen, zette een rush op langs de linkerflank en knalde met een gekruist schot de 1-0 op het bord in de 41ste min. De M-Side, aangevoerd door de geblesseerde Jasper De Ridder, kon een eerste keer vieren! Lang konden we niet genieten van de voorsprong want 2 min later hingen de bordjes weer gelijk toen Asse-Zellik speler De Sa Faria al vallend de bal tegen de netten schoot, 1-1 bij de rust na een genietbare eerste helft.

De 2e helft startte zonder Geoffrey De Wolf die geblesseerd in de kleedkamer bleef en zich net als Romain De Zutter moest laten verzorgen door onze kiné Ellen De Maeseneer. Matthias Boone schoof een rijtje achteruit en Han Vermeir kwam in de ploeg op het middenveld. De bezoekers nam opnieuw de beste start en in de 59ste min tikte Di Consoli de 1-2 voor binnen, de bank van Asse-Zellik, met ‘mazelboy’ Tom Vermeiren, veerde recht! b2d2e1f5-08f0-41aa-b4c1-0d52d8b4dd7b

Wie dacht dat dit de doodsteek voor EMO betekende kwam bedrogen uit want na de tegentreffer namen we de match in handen. In minuut 79 werd de defensie van Asse-Zellik verrast met een snel genomen vrije trap. Anthony Verdoodt ging de lijn af en krulde de bal tot aan de 2e paal waar Tom De Jonge, tegen zijn ex-ploeg, de bal hoog in doel schoot! Het bleef bij 2-2, een al bij al terechte uitslag na een felbevochten derby.

Nu zaterdag 24/10 de topper tegen SK Steenhuffel waar we opgewacht worden door onze ex-kapitein, Davy De Meersman. Supporters op post – aftrap omstreeks 19u30 op het terrein van Steenhuffel!