Samenwerking RSCA & EMO

Onze club is continu op zoek hoe zij haar jeugdopleiding verder kan professionaliseren en haar jeugdspelers nog beter kan omringen en dus vormen. Alles begint bij de basis.

Royal Sporting Club Anderlecht contacteerde EMO eind december vorig jaar met de vraag om een strategische en duurzame relatie op te bouwen waarbij de uitwisseling van know-how en expertise centraal staat. RSCA hanteert recent een vernieuwde politiek waarbij haar jeugdopleiding een topprioriteit is voor de club. Net zoals voor EMO. RSCA koos EMO op basis van een grondige screening van haar jeugdwerking en een omgevingsanalyse.

Na een uiteenzetting en besprekingen op het jeugdcomplex van RSCA te Neerpede, nam EMO de tijd om alle voor- en nadelen van een exclusieve samenwerking met een nationale partner te analyseren. Het is na rijp beraad en intern én extern overleg dat EMO vol overtuiging besliste om mee in dit uitzonderlijke partnership project te stappen.

Wat betekent dit nu concreet?

RSCA zal EMO actief ondersteunen in onder meer de opleiding van haar jeugdcoaches d.m.v. clinics, workshops, presentaties en stages. Zo stijgt de kwaliteit van ons opleidingsaanbod. Ook zal RSCA haar netwerk voor EMO ploegen openstellen om deel te nemen aan de organisatie van jeugdwedstrijden en – tornooien.

RSCA heeft in overleg met EMO een coördinator “DNA RSCA Youth” aangesteld om de samenwerking op te starten, uit te bouwen, te onderbouwen, te onderhouden, te faciliteren en evalueren.

Op haar beurt doet EMO met RSCA aan talentdetectie met de bedoeling dat jonge talenten na opvallende sportieve prestaties zich mogelijk op talent- of testdagen van RSCA kunnen laten zien. Kernwoord is uitwisseling.

Naast de eer van beste provinciale club van Vlaanderen is het een nieuwe mijlpaal om als club te worden uitverkoren om regionaal een exclusieve partner van een club zoals RSCA te zijn. EMO zal haar eigenheid te alle tijde behouden. De intentie van beide clubs ligt finaal in samen delen, groeien en ontwikkelen.

https://www.eendrachtmazenzeleopwijk.be/stagedag-talent-day-voor-partnerclubs-bij-rsca/